Sunny day

Som började med hundpromenad, mamma tog Nova och jag Troy. Gick bättre med Troy idag än igår så det går som liiite framåt iaf! :)

Inhandlade mitt dricka idag också, hell yeah, och sen var det jobb som gällde. Efter det så gick jag till kanin och åkte på att longera Gulliwer, och Elin tog Schabbe.

Nu har jag varit och bastat och tagit en fiin aquatini, mhm! Imorgon blir jag stadsbo i typ 2 veckor, ska bli jääävligt skönt att bo ensam men ni får ju gärna komma och hälsa på! :)

Snart lite SATC och sen sova, måste inhandla skor och annat krimskrams imorgon, PUSS!



Fene?

Yey

Nu är min man (Gordon R) på tv! ;)

I går på dagen var vi i Kemi för mommo skulle få fotbehandling och under tiden så gick jag och mamma i affärer. Hittade faktiskt lite kläder, kors i taket huh? När mommos fötter var färdigbehandlade så bjöd mamma oss på kinamat och efter det  blev det djuraffär och Alko, det viktigaste ni vet. När vi kom tillbaka till mommos lya så for jag ut på promenix med Nova och det var ruskigt härligt väder. Mötte en tant med två tollare också och hundarna fick busa en stund! :) Var även uppe i ett fågeltorn med Nova och det kan ni ju förstå var jättespännande enligt Novalii.

Efter våran härliga promenix vid vattnet så ville en lerig och lycklig hund bli tvättad. Och ojoj vad vit hon blev,  fyfan vad skitigt vattnet var som rann från henne! :) Resten av kvällen kollade vi på hockey och en massa fina bilder från när vi barn var små! Hittade två bilder på Juha och Sara som är typ 10 år gamla, får ta med dom till Kukkola så får ungdomarna se!

Nu ska jag titta på min Gordoooon, kanske min kanin vill heta det? SHUT UP IT´S RAW!! PUSS



Nova fågelskådare.



Nova pudel-wannabe?



Nova som säkert skaffar körkort före mig.

darling



Min plutt!! :)

:)

Oj oj vad duktig Nova var idag! :) Hon gick jättefint i ringen och brydde sig inte om dom andra hundarna alls! Kom 1a i blåa gruppen, så Nova fick sin första och mest troligt enda rosett, röd och fin är den!

Aaah vad ska man göra idag då, funderar på om jag skulle ta och träna lite med Troy eller hitta på någonting annat.. PUSS

så är det

Och jag kan inte göra någonting åt saken, men ändå så gör det oooont i hjärtat. Typ som en kniv som vrids om hundra gånger och sen sticker några gånger också, om ett tag kanske det bara vrids ett varv..

Idag har jag varit på Djurmagazinet hela dagen och fixat inför hundens dag som är imorgon! :) Ska bli roligt att se en massa hundar. Får se om jag har modet att ställa Nova, borde egentligen vara i full färd med att trimma henne istället för att sitta här, eller så får hon gå väldigt natural! ;D Hästskit i pälsen och lera i skägget! ;D

Ojj vad jag ska gå in för Novas träning nu, hon är ju så arbetsvillig och trevlig att jobba med så det ska nog gå bra. Hoppas agilityn startar igång snart också och sne måste jag ju hinna fjällvandra också..

Nästa vecka flyttar jag in i Sannas lägenhet när hon åker utomlands, ska vara hundvakt! Ska bli roligt, bara det att den här gången har jag internet också så tiden går inte så sakta! :)


Nä om jag skulle ta och fixa hunden och sen mig själv, tidig uppstigning imorgon. PUSS

sool

Jävligt härligt väder idag! Var säkert 20 + på balkongen i stallet så jag satt där och rökte och kollade på Nova när hon gned in hästskit i pälsen för glatta livet! :) Hon förstår ju inte att hon är vit, annars kanske hon skulle vara lite snällare mot mig och inte göra sådana saker men sen tänkte jag att vafan spelar det för roll vill hon rulla sig i lera och hästbajs så varsågod! ;D

Lite för 5 kom Rebecka och hämtade mig och vi åkte till ishallen i Torneå och tränade hundarna. Nova skötte sig så jäkla bra, brydde sig inte om dom andra hundarna och var så snäll så snäll! :) I tisdags när vi tränade inomhus så tränade vi läggande och ställande under gång och då sa Becka att jag måste ta bort axelryckningen vid ligg så tränade jag lite igår i ridhuset och hon skötte sig galant! Och även idag, ibland fuskar hon och tror sig veta vad jag vill, det är bra att hon är alert men hon måste ju vänta in kommandot från mig och inte hitta på eget. :) Nog är hon en härlig hund minsann!

Nu väntar vi på att snön ska smälta så att vi kan börja spåra!! :) Ska bli så himla roligt, synd bara att det är så svårt att veta vart det är "bra skog" det kan ju se jättebra ut så börjar man gå och märker efter några meter att det är helt skit haha! Men här i Keräs hittar jag ju som i min egen ficka! :) Så brudar vi kan spåra här direkt snön far bort..

På lördag är det hundens dag och jag hoppas att Elin vill vara med med Nova! ;)

Nu ska jag läsa bloggarna på 1000 apor och sen sova! PUSS



Nova 9 veckor så söööt!! ;D



......

Suck jag som tänkte sova ut idag men vaknade istället upp halv 10 och var superpigg så det var bara att stiga upp! :) Nu väntar jag på att Rebecka ska ringa så ska vi åka och träna hundarna, fast hon skulle sova ut idag så det dröjer nog ett tag! :)

Yeye om man skulle fara ut på en liten promenad när det är så soligt och fint! :) PUSS

Pink

Alltså Pinks röst är ju så jävla skön! Hoppas jag får tillfälle att se henne live nån gång! Typ där åååh you got to love it!  http://www.youtube.com/watch?v=KX4RUFu8YIw


Glömde ju berätta att mitt älskade Sonata arctica kommer i sommar! YES YES YES! Fan vad jag kommer vara full och glad och överlycklig!! :)


PUSS

Queen

Jag har sagt det förut och säger det igen Queen är så jävla bra! Ååh varför är jag född så sent jävla skit, tänk om man hade fått se Queen live!! Vilken jävla upplevelse det skulle ha varit! Då menar jag att jag hade velat höra Freddie sjunga, the real shit alltså. Stackarn ser så jäkla sliten ut i den sista musikvideon som spelades in en kort tid före han dog. Åh vad jag önskar att jag hade fått höra "who wants to live forever" live!! Jesus!

Vilken fullspäckad dag jag har haft idag, först hade jag ju utbildningen som var tjaa rätt så tråkig faktiskt haha men men man kan inte alltid ha roligt! :) Även om jag hade skitkul där ett tag när jag och Jenna började spåra ur lite! ;D Efter det så jobbade jag, höll första lektionen eftersom Anita hade magsjuka! ;O Jag som är så rädd för att få magsjuka, även om jag gillar att spy eller haha alltså jag gillar att spy när jag mår illa för då mår man ju som bättre sen, det är det där illamåendet jag inte klarar av, HYJ!

Sen när jag hade jobbat klart så kom Jenna till stallet så gick vi till träningslokalen och hade möte med Haparanda hundungdom. Hoppas hoppas att vi kan köra igång ordentligt nu! :) Efter mötet så kom Jani och hämtade oss så for vi förbi stallet och matade djuren och sen körde vi hem Jenna. Jag och Jani åkte förbi ica och gjorde sen tacos när vi kom hem! :)

Har pratat i drygt en timme med Rebecka i telefon också och imorgon ska vi åka och träna hundarna! :) Borde nog egentligen vara aptrött nu men känner mig faktiskt hyfsat pigg. Ska lyssna lite mer Queen och kanske lite Pink och efter det ska jag nog sova, jag får faktiskt bestämma själv nu eftersom ma och pa inte är hemma. PUSS


Äijä som nu bor hos oss! :) En bild från förra sommaren när han var en jätteliten vauva!

Som simmade i toastolen



Nova och Äijä, kolla vad liten han var!
Nu är han en stor och stilig gosse! :)

nice

Kom nyss från bastun var jävligt skönt, känner mig alltid så ofräsch när jag sovit i stallet! Fattar inte hur jag pallade att typ bo där en sommar med Elin! :) Men roligt hade vi. Tänk om man skulle hitta inspiration till att måla klart inne i stallet så att det är klart inför sommaren när utsidan ska målas. Fan vad jag längtar till sommaren, hoppas solen har med sig positiva överraskningar åt mig! Skulle som verkligen behöva det fan.. Är som mer saker på min minus-lista än plus-lista och då kan ni ju förstå att när man tom ber solen ta med sig någonting bra, ja herregud då är det illa ställt!

Imorgon kommer jag ha fullt upp fan vad sköönt! 09.00 ska jag och Jenna vara på vuxenskola för utbildning det slutar kring 15.00 sen börjar jag jobba 15.30 och slutar 18.00 och 18.15 så har jag möte med hundungdom och efter mötet så ska jag fara och kvällsmata i kanin. På torsdag så ska jag nog fara och träna med Rebecka, KUL fan.. På lördag är det hundens dag och då ska jag hjälpa till där. Rätt skönt när man har en massa saker att göra då hinner man inte fundera på en massa skit..

Hah tror Jenna lärde sig en läxa ihelg, "jag hade den i handen!" med helt uppspärrade ögon och jäävlar vad jag har skrattat åt det haha!

Omg snart en månad, väldigt olikt mig men rätt skönt ändå.. Haha vem fan försöker jag lura? ;D

PUSS







Älskade hund!




flyttstädning

Vaknade nyss av att Juha ringde och frågade (sa) att jag skulle komma och hjälpa honom med att städa ur lägenheten. Vi ska snart slänga i oss lite frulle och sen åka mot staden och städa. PUSS

irriterad

Över folk som skaffar sig djur för att några månader senare lägga ut hunden/ katten/ kaninen/ marsvinet osv på blocket!! Man tar väl förfan reda på om man är allergisk FÖRE man tar på sig det ansvar som ett levande djur faktiskt är! Och ja jag vet att mååånga ljuger om att dom är allergiska istället för att erkänna att dom tagit sig vatten över huvudet.

Vilka valpar/ kattungar/ kaninungar/ marsvinsungar osv är INTE söta?? Men man måste väl förfan tänka längre än vad näsan räcker!! Blir så irriterad när jag ser hundar som skeppas iväg för några tusenlappar "pga allergi" är ju jäkla konstigt att allergin oftast kommer när hunden inte längre är en söt liten valp längre utan en bufflig unghund som kräver mer och mer.

Ja suck, som sagt allergitesta er före köpet och tänk igenom beslutet noga för det är inte en dans på rosor att ha hund! Det är ingen rättighet att ha hund och ibland måste man inse att man varken har tiden, pengarna eller intresset för att ha en hund som kräver mycket tid! Speciellt om man skaffar valp, har ni råd att ta ledigt 3-5-6 månader för att stanna hemma med valpen? Har du någon som håller hunden sällskap när du jobbar? För det är inte okej att lämna en hund ensam i 8 h anser då jag!

Det ÄR jobbigt att ha hund men oftast så överväger det roliga det jobbiga, oftast! ;D PUSS


just me?

Bara jag som fantiserar om att ha det lite roligt med Gordon Ramsay? Jag menar han kan ju inte precis mäta sig med min Johnny Depp men han har någonting som gör att man bara vill ja ni vet det där. Tänk er själva " it´s fucking raw!!" and so on!

okej okej jag ska ge mig, för ikväll todelo!


PUSS

hahaha

Jånna säger:
hur går det med din vän då
horan säger:
 det går ett par gånger iaf när vi träffas  
Jånna säger:
 hahahahahahhaa





OBS! horan är ett fingerat namn för att dölja den riktiga människans identitet!

:)




Alltså jag förstår inte vart tiden har tagit vägen i sommar fyller hon hela 2 år! :) Nyss var hon ju en liten vauva och jag var  världens lyckligaste dagen då vi hämtade henne! Första natten när jag sov med henne på en madrass i vardagsrummet,  jag låg vaken och studerade hur jävla söt söt hon är, bara tanken gör mig fortfarande helt varm! 7 veckor av längtan var äntligen över!  Hur hon låg på kudden och snusade in sin lilla nos vid mitt öra och bara luktade ljuvlig liten valp!!! Hon är det bästa som har hänt mig, ever! :)


PUSS

...

Igår impulsåkte jag och Juha till stugan för mamma och mormor var där! Drack öl och åt korv typ! ;D Var faktiskt riktigt trevligt.

Imorgon hoppas jag att Alexs bok dimper ner i min brevlåda! :) Ska bli så roligt att få läsa den.

Yey har en massa saker att ta tag i.. Hämta mina grejer, flytta hundens försäkring, fa och fylla på papper på ams och kommunhuset, fixa Schabbes sele osv osv. Så det ska jag ta tag i imorgon, eller iallafall ams och kommunhuset, man får ju inte bränna ut sig..;)  Vill hämta mina grejer typ NU så att jag kan släppa allt det för alltid sen. :)

Och fan vad tråkiga alla är som inte vill bo med mig!! Men vettni jag vill inte bo med er heller.. SÅDESÅ! ;D


PUSS

yeye

Var en rolig kväll i lördags! Mest efter krogen faktiskt, fast det tycker nog inte alla haha.

Idag fyller Akilles 1 år så jag och Nova ska nog dit en sväng! ;D

Nä fan nu äta frulle, snart borde boken jag beställde komma också! :) PUSS

stallet

Japps har tillbringat en jävla massa tid där, men ändå har jag inte fått någonting vettigt gjort! ;D Nåja har ju hela helgen på mig! Funderar fortfarande på om jag ska åka med mamma till stugan imorgon eller inte.. Vore ju chill men jag vet att jag skulle bli ruskigt uttråkad sen ändå.. Iofs så borde jag väl passa på att göra någonting när någon vill umgås med mig! :) Har inte umgåtts med mamsen på ett tag nu så det vore väl på tiden! :) Tror jag ska skicka ett litet sms att hon hämtar mig när hon slutar imorgon!

Ingen som vill flytta in hos mig?  ;D djurfri, rökfri, alkoholfri, unkusipää sååå willkommen willkommen! ;D

Okej ni förstod väl att jag skojjade, förutom unkusipää!


RSS 2.0